image
 |  2 6 Квітня 2021 | 21:20

Інтернет-шахраї ошукали волинян на 24 тисячі гpивень

За усіма фактами шахрайств відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Поліція встановлює осіб, причетних до скоєння правопорушень.

Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Волинської області.

У Ковелі місцева жителька продавала через мережу весільну сукню. Жінка перейшла за фішинговим посиланням для оформлення доставки, ввела персональні дані, і з її картки автоматично зняли понад 11 тисяч гривень. Така ж ситуація сталася із ковельчанином, який продавав запчастини до автомобіля. Замість заробітку чоловік втратив майже 2 тисячі гривень. Шахрай-покупець надав потерпілому хибне посилання на фішинговий сайт та заволодів грошима.

У аналогічний спосіб, зокрема, через перехід за посиланням на фішингові сайти, двоє волинян втратили понад 11 тисяч гривень. Купували потерпілі автозапчастини та комп’ютерну техніку.

Поліція застерігає громадян та надає декілька порад як не стати жертвою інтернет-шахраїв:

- здійснюйте покупки лише на надійних інтернет-ресурсах, до того ж, ретельно перевіряйте їхню адресу у стрічці браузера, один непомітний символ може означати, що ви потрапили на фішинговий сайт;

- зверніть увагу, що сайти, які приймають платежі, мають бути захищеними. Для цього в назві має бути https:// та значок «замочок»;

- ніколи й нікому не повідомляйте ПІН-код та CVV2 своєї банківської карти, а також логін та пароль для доступу в інтернет-банкінг.

- ніколи не переходьте за посиланнями, які вам скидають потенційні продавці-покупці.

Якщо ж ви потерпіли від шахраїв, негайно повідомте про це у поліцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку бабуся віддала всі гроші чоловіку, який «рятував її доньку», – соцмережі (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити