image
 |  2 11 Січня 2020 | 07:40

Іран визнав, що український літак збили їхні військові

Іран офіційно визнав, що збив український пасажирський літак авіакомпанії МАУ.

Джерело: The New York Times

Про це в суботу вранці, 11 січня, оголосили іранські військові.

За їх словами, це трапилось помилково через те, що літак здійснив різкий поворот у бік засекреченої військової бази.

Як йдеться в заяві, літак "прийняв положення і висоту ворожої цілі", коли наблизився до бази іранського Корпусу вартових Ісламської революції (елітний військовий підрозділ – УП). Саме в цих умовах "через людську помилку" літак "потрапив під обстріл".

Іран нарікає на те, що "людська помилка" була спричинена авантюризмом США. Військові були в найвищому стані готовності й прийняли цивільний літак за ворожу ціль, що зрештою й призвело до катастрофи.

"Сумний день. Попередні висновки внутрішніх розслідувань збройних сил: людська помилка у часи кризи, спричиненої авантюризмом США, призвела до катастрофи. Наші глибокі вибачення та співчуття нашому народові, сім’ям загиблих та іншим постраждалим країнам", – написав міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф у Twitter.

Також у заяві наголосили, що винних в авіакатастрофі притягнуть до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мороз по шкірі: чоловік загиблої волинянки на колінах просить у неї пробачення та цілує портрет (ФОТО)

Зауважимо, що досі Іран заперечував, що може бути причетним до збиття українського літака та говорив про "технічні несправності" самого повітряного судна. Досі офіційні представники Ірану відкидали звинувачення у збитті літака ракетою.

Передісторія від "УП":

Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули.

Серед загиблих були громадяни 7 країн: з Ірану – 82; з Канади – 63; зі Швеції – 10; з Афганістану – 4; зі ФРН – 3, із Великої Британії – 3, з України – 11 громадян (2 пасажири й 9 членів екіпажу).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити