image
 |  0 20 Жовтня 2022 | 14:18

Іранські дрони коштують дешевше, ніж боротьба з ними

На сьогодні атаки іранських безпілотників-камікадзе, які запускає Росія, обходяться їй дешевше, ніж Україні - відбиття цих атак.

Іранські дрони дуже дешеві, так що навіть при величезних втратах в них, яких зазнає Росія, вона залишається у виграші, повідомляє британське видання The Guardian.

Так, один БПЛА обходиться Росії у 20-50 тисяч євро. Загальна вартість невдалих атак БПЛА по Україні оцінюється в 11,66 - 17,9 млн доларів.

Водночас Україна бореться з БПЛА безліччю способів, включаючи сюди винищувачі МіГ-29, зенітні ракети С-300, системи ППО NASAMS, стрілецьку зброю, антидронні гармати й так далі. Україна вже витратила 28,14 млн доларів на боротьбу з БПЛА.

Видання зазначає, що аналітики говорять про пошук дешевших способів знищення іранських БПЛА, які коштують для Росії так дешево, що вона може дозволити собі запускати їх десятками, втрачати 85-90% запущених БПЛА і все одно залишатися у виграші.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити