image
 |  2 9 Жовтня 2021 | 14:36

Ісландія призупинила використання вакцин Moderna

Ісландія призупинила щеплення вакциною Moderna від COVID-19, пославшись на невелике підвищення ризику серцевого запалення.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на AFP.

Зазначається, що головний епідеміолог вирішив не використовувати вакцину Moderna в Ісландії, оскільки в країні достатньо вакцини Pfizer. Це рішення пов'язане з "збільшенням захворюваності міокардитом і перикардитом після вакцинації вакциною Moderna, а також вакцинації з використанням Pfizer / BioNTech".

Як нагадує "УП", Фінляндія призупинила щеплення чоловіків у віці до 30 років Moderna у зв’язку з ризиком запалення серця.

Швеція зупинила використання Moderna для людей, що народилися в 1991 році і пізніше.

Данія слідом за Швецією зупинила щеплення підлітків Moderna.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині – 328 нових ковідних хворих

Нове скандинавське дослідження оцінило ризик менінгіту і міокардиту, обидва з яких є відомими, але дуже рідкісними побічними ефектами вакцинації проти COVID-19. Початкові дані вказують на можливість підвищеного ризику міокардиту при вакцинації Moderna.

Симптоми цього стану можуть включати втому, нерегулярний пульс, жар, біль у грудях, біль при глибокому вдиху і біль в лівій руці або в центрі грудей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити