image
 |  0 2 Квітня 2019 | 16:01

Існує одне правило - як не отримати штраф за неправильне паркування

Водій отримає штраф, якщо інспектор поліції доведе, що автомобіль знаходиться на стоянці більше 5 хв.

255 грн штрафу заплатить автомобіліст, якщо порушить правила паркування. Коли таке порушення загрожує безпеці руху або перешкоджає йому, ромір штрафу становитиме 510 грн, йдеться у Правилах дорожнього руху.

Стоянка – це припинення руху автомобіля на час, більший ніж 5 хвилин, з причин, не пов'язаних з посадкою або висадкою пасажирів, завантаженням або розвантаженням вантажу, написано в ПДР..

Тому, перед тим, як виписати штраф, інспектор повинен зробити на службовий відеореєстратор безперервний відеозапис такої стоянки, тривалість якого не може бути меншим за 5 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «На колінах і в кайданках», - луцькі поліцейські оточили водія «іномарки»

Однак на практиці поліцейські цих вимог не дотримуються. Вони долучають до постанови фото з місця події або коротке відео. Такі відео не доводять, що автомобіль припинив рух більш, ніж на 5 хв. Сама постанова не може бути доказом порушення правил стоянки.

Як результат суд скасовує такий штраф через не доведення інспектором саме факту Стоянки тривалістю не менше як 5 хв, як це передбачено Правилами дорожнього рух, повідомляє Дорожний Адвокат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити