image
 |  7 15 Березня 2020 | 14:16

Історична Волинь: як виглядала поштова листівка століття тому (ФОТО)

У соцмережі показали поштову листівку  Ковеля 1917 року.

Унікальні світлини опублікували у спільноті Kowel Vintage.

"Ось такий вигляд мали сторічні листівки з нашого рідного міста. Неймовірна деталізація фотографії, аристократичний почерк, та папірець, на якому час залишив свої відбитки.

На поштовій листівці зображений ковельський залізничний вокзал у своєму оригінальному вигляді. Надзвичайно багато дрібних деталей, при розгляданні яких тамує подих, якими можна милуватися дуже довго, адже уся краса складається з сукупності цих маленьких дрібниць.

1917 рік, продовжується кривава Перша світова війна, проте у Ковелі вже спокійно, а ще рік тому, у напрямку нашого міста, просувалися війська Російської Імператорської Армії, під час Брусиловського прориву. Проте, Брестський мир вже підписаний, Перша світова на наших землях скінчилась.

Можемо побачити, що автор починав писати свого листа 11.10.1917, а на штампі, дата відправки - 12.10.1917. На жаль, надзвичайно важко прочитати зміст листа, можна перекласти лише деякі слова, почерк звичайно гарний, але тяжко читаємий сьогодній.

Це звичайний сторічний клаптик паперу, який був викуплений з ebay, проте у нього є душа, його можна розглядати надзвичайно довго, а якщо ще увімкнути віниловий програвач з музикою 20-30х років, то можна й зовсім потонути у красі вінтажних речей...", - йдеться у дописі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити