image
 |  144 21 Січня 2024 | 21:14

Історія кохання волинських прикордонників, які повернулися з російського полону

Прикордонники з Волині Аліна та Ілля потрапили в російський полон під час оборони Маріуполя у 2022 році. До 2024 року закохані не бачилися та нічого не знали одне про одного. На щастя, вони вижили та зрештою знову зустрілися в Україні 3 січня.

Про нелегкі випробування і першу емоційну зустріч Аліни та Іллі йдеться у відео, опублікованому на сайті Міністерства внутрішніх справ України, - пише ВСН.

«Дівчину звільнили з полону в жовтні 2022 року, і відтоді вона чекала на повернення коханого додому. За цей довгий період від нього не було жодної звістки. Та 3 січня 2024 року пролунав дзвінок, і вже за кілька секунд почулося рідне й довгоочікуване "Це я…"», — розповіли у МВС.

«Пам'ятаю останні слова, які він мені сказав, коли ми з ним бачилися перед полоном. Він сказав, що ми пройдемо через все що би не було, але я маю триматися. І що він мене любить. Я просто не могла здатися», — каже Аліна.

Ілля додає, що після цієї розмови зв'язок з його коханою повністю обірвався аж до 2024 року.

«Я не чув, не мав ніякої звістки ані про батьків, ані про Аліну, взагалі нічого... Я молив Бога, аби тільки Аліна була жива, здорова. Я вже думав, що її немає. Я вже, можна так сказати, багато разів її поховав», — розповідає прикордонник.

«Увесь час коли я був у полоні, я думав та знав номери телефонів на пам’ять, до кого мені потрібно буде впершу чергу подзвонити. Коли я вже вийшов з автобуса, я підійшов до людини та попросив телефон, і я ще секунди три дивився на цей телефон і думав, як мені натиснути», – пригадує чоловік.

Наразі Ілля проходить реабілітацію та нарешті має можливість міцно тримати свою наречену за руку. Про нелегкі випробування й перші емоції зустрічі – у відео.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити