image
 |  2 6 Січня 2023 | 23:31

Італійське видання потролило колишнього настоятеля волинського храму московського патріархату

Італійські журналісти проаналізували ситуацію з російською православною церквою в Україні. Потролили її яскравого представника ‒ колишнього настоятеля Успенського храму села Низкиничі Іваничівського району, екс-намісника Києво-Печерської Лаври митрополита Павла, нагадавши його українське прізвисько Padre Mercedes.

Про це йдеться у статті авторитетного італійського видання "Corriere della Sera".

Журналісти розповідають про серію обшуків у церквах і храмах РПЦ в Україні. Зазначається. що за підсумками обшуків були затримані десятки священнослужителів, підозрюваних у державній зраді.

Італійські журналісти нагадують, що на словах керівництво так званої УПЦ МП нібито проголосило "повну незалежність" від РПЦ і засудило вторгнення РФ, але не проголосило "автокефалію", тобто фактичну незалежність від РПЦ.

"І причина тільки одна: проросійська УПЦ МП залишається проросійською", – ідеться в статті.

Видання нагадує, що митрополит Павло був запеклим противником Євромайдану. А нині він ‒ "заклятий ворог" мера столиці Віталія Кличка. Не забули італійські журналісти й те, що "Padre Mercedes" часто конфліктував з представниками медіа.

"2021 року, за його власним визнанням, він не видав поліції серійного вбивцю, який убив 52 людини. Крім того, 2019-го Лебідь публічно заявив, що Крим не є частиною України. Чому "Паша Мерседес" зараз не користується особливою симпатією в Києві, зрозуміти неважко", – пише видання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити