image
 |  0 6 Лютого 2019 | 15:01

Іваничівщина: поріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищено на 12,1%

За даними закладів охорони здоров’я за останній тиждень на Волині кількість хворих на грип зросла на 13,6% в порівнянні з попереднім тижнем і становить 6 тис. 970 проти 6 тис. 132 минулого тижня. Показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 672,3 на 100 тисяч населення і перевищив епідемічний поріг на 6%. В Іваничівському районі епідеміологічний поріг захворюваності вже перевищено на 12,1%.

Про це інформує  Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України. 

Нагадаємо, що з початку епідемічного сезону понад 91,4 тис. волинян звернулось за медичною допомогою з приводу ГРВІ та грипу, що перевищує минулорічний рівень. Перехворіло понад 9 % населення області.

За даними вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру в нинішньому епідемічному сезоні на Волині виявлено циркуляцію вірусів грипу типу А (Н3N2), відсоток позитивних знахідок складає біля 15% від загальної кількості обстежених. Разом із тим, циркулюють й інші віруси, що спричиняють гострі респіраторні інфекції.

За епідпоказами тимчасово призупиняли заняття у 62 закладах освіти, в тому числі в 46 загальносовітніх школах та 16 закладах дошкільної освіти.

На Волині вакциновано 1 тис. 427 осіб (34% від запланованого обсягу), в т. ч. 229 дітей до 17років. Прищеплено лише 0,14% населення області. Такий незначний відсоток щеплених забезпечує індивідуальний імунітет у вакцинованих, проте, не дозволяє створити колективного імунітету, а, відтак, вимагає додаткових заходів щодо запобігання виникненню і поширенню захворювання на грип серед населення.

Згідно діючого в області «Плану заходів з питань захисту населення від захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в епідемічному сезоні 2018 – 2019 років у Волинській області» лікарі-епідеміологи обласного лабораторного центру продовжують здійснювати епідеміологічний нагляд за цими хворобами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школа в Ковелі йде на карантин

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити