image
 |  7 8 Серпня 2019 | 18:51

Іваничівщина: у Литовезькій ОТГ оголошено конкурс місцевих ініціатив “Громада та влада”

З метою підтримки громадських ініціатив, спрямованих на активізацію громади та розвиток навичок самоорганізації населення, залучення місцевих ресурсів громад для спільного вирішення соціально важливих проблем у Литовезькій громаді Іваничівського району прийнято програму підтримки ініціатив жителів Литовезької об’єднаної територіальної громади «Громада та влада» на 2019 рік.

Про це йдеться на сайті Литовезької ОТГ.  

Ця програма спрямована на підтримку ініціатив жителів Литовезької сільської стимулювання та сприяння створенню організацій, покликаних розвивати громадські ініціативи, заохочувати членів територіальної громади до активізації своїх позицій; надання можливості кожному жителю визначити проблему, яка, на його думку, потребує нагального вирішення; розвиток різних форм співпраці влади з громадою, вивчення громадської думки; залучення громадськості до процесів формування та реалізації діяльності влади і дотримання принципів відкритості, прозорості і публічності; активізація співпраці громадян та Литовезької сільської ради у контексті демократичних механізмів самоорганізації та участі у процесі вирішення місцевих проблем.

Кошти Програми можуть бути використані на наступні цілі:

- Благоустрій вулиць, зон відпочинку (встановлення обмежувачів руху транспорту, контейнерних площадок, озеленення та освітлення території, впорядкування кладовищ тощо).

- Покращення умов проживання людей з обмеженими фізичними можливостями та сімей, які опинились у важких життєвих обставинах.

- Організація дозвілля (проведення спортивно – масових заходів, конкурсів, концертів, святкування ювілейних дат, облаштування ігрових та спортивних майданчиків для дітей та молоді, культурно-мистецькі заходи, підтримка творчої та обдарованої молоді, облаштування місць для проведення змістовного дозвілля тощо).

- Покращення екологічної ситуації (створення нових зелених зон, облаштування годівничок для птахів та шпаківень, встановлення смітників, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, тощо).

- Розбудова, збереження та відновлення історично – культурної спадщини територіальної громади (ознакування, ремонт та реставрація пам’яток архітектури, встановлення інформаційних таблиць, відродження місцевих народних традицій та свят, тощо).

- Впровадження енергозберігаючих заходів.

- Підтримка та розвиток освітніх, культурних і творчих ініціатив (створення умов для самовираження дітей та молоді).

- Інші суспільно-корисні соціальні проекти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині неблагополучна сім'я отримала попередження

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити