image
 |  0 22 Січня 2018 | 11:12

Іваничівщина: показник вакцинації проти кору один із найвищих в області

Епідемія кору прориває кордони областей України. Кожного дня у випусках новин повідомляють про нові зафіксовані випадки інфікування. У Міністерстві охорони здоров’я зазначають, що кількість щеплень вакциною проти кору почала зменшуватися з 2008 року. Навіть був зареєстрований критичний показник - 30% щеплених дітей. Тепер Україну трясе від наслідків. За останній період відсоток вакцинованих зростає.
Як повідомив власкору ВолиньUA заступник головного лікаря Іваничівського ЦПМСД Андрій Савицький, показник вакцинованих людей у районі один із найвищих в області. Вакцинація проводиться у приміщенні ЦРЛ та по сільських амбулаторіях, куди регулярно виїжджає представник із райцентру. Вакцину отримують безкоштовно з обласної бази.
 - На щастя, у цьому році в Іваничівському районі не було зафіксованих випадків цієї недуги, - розповідає лікар-інфекціоніст Іваничівської ЦРЛ Руслана Палій. - В 2017 був один такий випадок. Сподіваємося, що вакцинація допоможе уникнути появі хворих.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити