image
 |  2 11 Лютого 2020 | 09:34

Із «каpантинного» лайнера Diamond Princess планують евакуювати літніх людей

Японська влада планує евакуювати з круїзного лайнера Diamond Princess, який перебуває на карантині через коронавірус, частину пасажирів – літніх осіб та людей із хронічними захворюваннями.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на Kyodo News і джерело, близьке до японського уряду.

«Уряд Японії має намір дозволити літнім людям та пасажирам із хронічними захворюваннями зійти на берег із круїзного лайнера, який стоїть на карантині в порту Йокогами через коронавірус», - йдеться у повідомленні.

Наразі невідомо, скільки пасажирів зможуть зійти на берег. Близько 80% пасажирів на борту - люди старші 60 років, 215 - старші 80 років, 11 - старші 90 років.

Такий намір японської влади пов’язаний із тим, що літні люди більше схильні до зараження коронавірусом, крім того, вони страждають від клаустрофобії в замкнутих приміщеннях судна.

Як відомо, в Японії підтвердили 161 випадок зараження коронавірусом. Із цього числа 135 осіб – пасажири та члени екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess, на якому до моменту його прибуття до Йокогами перебували 3700 осіб. Згідно з початковим планом, карантин судна повинен тривати до 19 лютого. Після цього люди зможуть залишити судно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На «каpантинному» лайнері Diamond Princess вже два українці захворіли на коронавірус

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити