image
 |  4 16 Червня 2021 | 08:32

Ізраїль знову завдав авіаударів по Cектору Гази

Ізраїль знову завдав авіаударів по Cектору Гази – вперше після перемир'я – у відповідь на запальні кулі, запущені з палестинської території.

Як інформує The Guardian, ізраїльські військові заявили, що їхні літаки атакували озброєні комплекси "ХАМАС" в місті Газа і південному місті Хан-Юніс вранці в середу, і були "готові до всіх сценаріїв, включаючи відновлення бойових дій перед обличчям триваючих терористичних актів, що виходять з Гази".

За словами військових, удари були викликані запуском повітряних куль, які, за повідомленнями ізраїльської пожежної команди, призвели до 20 пожеж на відкритих полях в населених пунктах поблизу кордону з Сектором Гази.

Представник "ХАМАС", підтвердивши ізраїльські атаки, сказав, що палестинці будуть продовжувати чинити "хоробрий опір і захищати свої права і священні місця" в Єрусалимі.

Зазначається, що спалах насильства слідує за маршем в Східному Єрусалимі єврейських націоналістів, який викликав погрози з боку бойовиків "ХАМАС". Ізраїльська поліція стріляла кулями з гумовими наконечниками в палестинців, які протестують проти маршу націоналістів. Палестинські медики заявили, що ізраїльська поліція поранила більше 30 людей. Повідомляється, що уздовж кордону в Секторі Гази палестинці також провели мітинги. За непідтвердженими даними, ізраїльський снайпер вистрілив одній людині в ногу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал на Волині: на ринку продавці побили жінку

Повідомляється, що аналогічний парад ультраправих зіграв ключову роль в ескалації напруги, яка призвела до 11-денної війні в Газі.

The Guardian зазначає, що протести і авіаудари стали випробуванням для нового уряду Ізраїлю, очолюваного правим політиком Нафталі Беннеттом.

Як нагадує "УП", 10 травня Сектор Гази обстріляв територію Ізраїлю й отримав вогонь у відповідь.

Атака відбулася незадовго після палестинських протестів у Східному Єрусалимі проти запланованих виселень палестинців з району Шейх-Джаррах на користь єврейських поселенців.

Відтоді між Ізраїлем та Сектором Гази тривали активні бойові дії. Під час ескалації в Газі вбито як мінімум 232 людини. В Ізраїлі загинули 12 осіб.

20 травня Сектор Гази та Ізраїль домовилися про перемир'я. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити