image
 |  2 24 Квітня 2020 | 18:34

Ізраїльський препарат від COVID-19 дав приголомшливий результат: є перші врятовані

У США вперше почали тестувати ізраїльський препарат, який, як повідомляється, має 100-відсоткову ефективність у лікуванні навіть важкохворих із коронавірусом.

Як повідомляє Christianity Daily, сім пацієнтів у Ізраїлі, які перебували в групі високого ризику смерті через дихальну недостатність, а також серцеву і ниркову недостатність, вижили після застосування цих ліків, - пише OBOZREVATEL.

У компанії Pluristem Therapeutics, яка розробляла препарат, заявили, що активна речовина в засобі здатна пригнічувати або звертати назад небезпечну надмірну активацію імунної системи, яка спричинює смерть у багатьох пацієнтів із коронавірусом.

Компанія використовує плаценту для вирощування розумних клітин і програмує їх на секретування терапевтичних білків у організмі хворих людей.

Генеральний директор і президент компанії Яки Янай заявив що скоро відбудеться судовий процес, який може дозволити активне використання препарату. 

"Отримавши зелене світло від регуляторів можна буде підготувати безліч лікувальних препаратів. Ми можемо дуже швидко виготовити клітини для лікування тисяч людей", – сказав він. 

За його словами, лікування складається з 15-міллілітрових доз клітин, відомих як розширені клітини плаценти, які вводять у вигляді простих внутрішньом'язових ін'єкцій. Потрапивши в організм, клітини стають ніби "маленькою фабрикою, яка виробляє терапевтичні білки". 

"Пацієнти, які перебувають у важкому стані і вмирають, насправді помирають від важкого респіраторного захворювання. Те, що насправді відбувається, – це дуже високий рівень запалення, і в певний момент імунна система пацієнта буде атакувати, головним чином у легенях", - уточнив Яки Янай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль заявив, що українцю для нормального життя вистачить 3 тисячі гривень на місяць

Досі технологія Pluristem здебільшого використовувалася для лікування людей, які страждають від поганого кровотоку до ніг, але вчені компанії змогли швидко перепрофілювати клітини для лікування пацієнтів з коронавірусом.

"Ми беремо клітини з плаценти після доношених пологів, і ми розробили технологію розширення клітин до дуже великої кількості, в середовищі, яка імітує людське тіло. Ця технологія дозволяє нам лікувати понад 20 тисяч осіб з однієї плаценти", – зазначив він.

Як повідомляв OBOZREVATEL, вчені з Університету Клівленда (Австралія) приготувалися до доклінічних випробувань вакцини від коронавірусу на живому організмі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити