image
 |  2 5 Жовтня 2022 | 21:11

Українські захисники завдали ударів по ЗРК ворога на Херсонщині

Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони протягом ночі виконали понад 190 вогневих завдань по позиціях ворога та районах зосередження живої сили та техніки на Півдні України

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь".

Авіацією наших повітряних сил нанесено 2 удари по пунктах розгортання ворожих зенітно-ракетних комплексів в Каховському районі.

Підтверджено ліквідацію 11 рашистів, міномету 120 калібру в Бериславському районі Херсонщини та безпілотного розвідника типу «Орлан-10» на Миколаївщині. Опівдні нашими зенітниками збитий ще один «Орлан-10» на підльоті з моря до Очакова.

Водночас, загроза ракетної небезпеки та атаки ворожих ударних дронів залишається актуальною, прогнозована і активізація обстрілів прифронтових та нещодавно звільнених громад. Не нехтуйте власною безпекою, дослухайтесь до сигналів повітряної тривоги, дійте чітко й оперативно.

При наближенні дрона-камікадзе, як правило в повітрі чутно роботу його двигуна, звук схожий на роботу двигуна мопеда чи бензопіли. Варто оцінити обстановку навколо, триматися осторонь адміністративних будівель, стратегічних та військових об’єктів, будівель, оздоблених великою кількістю скла та декоративних елементів. Знайдіть укриття, де перечекати.

Зберігайте емоційну рівновагу й зосередженість, не наражайте себе на зайву небезпеку, не бентежте фейковими повідомленнями. Довіряйте силам оборони і достовірним джерелам інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти атакували Київщину та Миколаївщину дронами-камікадзе: ситуація у регіонах станом на 5 жовтня

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити