image
 |  0 20 Грудня 2017 | 14:14

Кабмін дозволив Нацгвардії використовувати водомети, але заборонив застосовувати сльозогінний газ

Кабінет міністрів дозволив військовослужбовцям Національної гвардії використовувати водомети, але заборонив застосовувати сльозогінний газ у натовпі.
Про це 20 грудня 2017 року повідомляє сайт «Українська правда».
Таке рішення було прийнято на засіданні уряду 20 грудня.
Кабмін затвердив правила застосування і перелік спецзасобів, які можуть використовувати нацгвардійці.
Їм дозволили використовувати гумові та пластикові кийки, електрошокери, наручники (сітки для зв'язування), службових собак і коней, засоби акустичного і мікрохвильового впливу, гранати і боєприпаси світлошумові і димової дії, а також пристрої для відстрілу гумових куль.
Крім того, Нацгвардії дозволили використовувати водомети (при температурі повітря вище +10 градусів) і бронемашини (без штатного озброєння).
Згідно із затвердженими правилами, перед застосуванням спецзасобів військові Нацгвардії зобов'язані не менше 2 разів через гучномовець попередити порушників про це.
А після застосування спецзасобів зобов'язані в найкоротші терміни забезпечити надання медичної допомоги потерпілим.
Заборонено застосовувати спецзасоби в навчальних закладах, лікарнях, дипломатичних представництвах (без їх письмової згоди).
Також заборонено: застосовувати наручники більше ніж на 2 години, бити кийками по голові, шиї, ключиці, статевих органах і по животу, застосовувати світлошумові пристрої на відстані ближче 2 м.
У разі застосування засобів сльозоточивої та подразнюючої дії заборонено відстрілювати їх у натовпі.
Як відомо, 17 грудня у результаті сутичок під Жовтневим палацом в Києві постраждали 60 нацгвардійців, 15 з них – госпіталізовані.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити