image
 |  4 5 Травня 2020 | 19:11

Кабмін назвав дозволені під час карантину операції

Кабінет міністрів України опублікував постанову, в якій визначено, хто підлягає госпіталізації під час карантину, зокрема пацієнти з ускладненим перебігом вагітності та пологів, пацієнтам з онкологічними захворюваннями. Також виключення зробили для невідкладних і термінових заходів із госпіталізації та планових операцій, якщо внаслідок їх перенесення існує значний ризик для життя.

Про це УНН повідомляє з посиланням на опубліковану постанову на сайті Кабміну.

"На період карантину забороняється закладам охорони здоров’я проведення планових заходів з госпіталізації та планових операцій, крім:

• надання медичної допомоги на території областей, міста Києва, в яких заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менш як 50 відсотків;

• надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;

• надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;

• надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;

• надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;

• проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації та планових операцій, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя", - йдеться в постанові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пандемія: на COVID-19 на Волині захворіли відразу 25 поліцейських з одного відділку

Також повідомляється, що пацієнти, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових заходів з госпіталізації або плановою операцією, підлягають обов’язковому тестуванню на наявність короновірусу SARS-CoV-2 методом полімеразної ланцюгової реакції.

Нагадаємо, 4 травня було проведено позачергове засідання уряду, на якому було внесено зміни до 211-ї постанови Кабінету міністрів, якою були введені карантинні заходи на території країни, щодо госпіталізацій та операцій під час карантину.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити