image
 |  74 25 Вересня 2024 | 13:16

Кабмін спростив механізм виплат за загибель чи поранення військових

Кабінет міністрів затвердив постанову, якою спростив механізм виплат на випадок отримання інвалідності або загибелі українських військовослужбовців.

Про це йдеться у постанові уряду.

Щоб призначили грошову допомогу в разі поранення чи смерті військовослужбовця, необхідно подати заяву до міністерства у справах ветеранів. Заповнити та надіслати її можна в електронній чи паперовій формі, а також через державний застосунок "Дія".

Рішення про призначення та виплату одноразової грошової допомоги буде прийматися Мінветеранів. Кошти одноразової грошової допомоги будуть переховуватись Мінветеранів на банківський рахунок одержувача.

У випадку загибелі (смерті) розмір одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) військового становить 750 прожиткових мінімумів.

Наразі прожитковий мінімум становить 3028 гривень. Тобто виплата становить 2 млн 271 тисяч гривень.

Розмір одноразової грошової допомоги у випадку встановлення інвалідності внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання залежатиме від групи інвалідності:

І група — 400 прожиткових мінімумів (1,21 млн гривень);

ІІ група — 300 прожиткових мінімумів (908 тис гривень);

ІІІ група — 250 прожиткових мінімумів (757 тис гривень).

Водночас на час воєнного стану мінімальна виплата у випадку загибелі військового у зв'язку з виконанням бойових завдань не може становити менше 15 млн грн. Враховуючи, що 750 прожиткових мінімумів – менш як 15 млн грн, насправді розмір виплати не змінюватиметься і на час воєнного стану становитиме 15 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулу добу на фронті відбулося понад 150 бойових зіткнень – Генштаб

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити