image
 |  5 24 Травня 2020 | 08:23

Камінь-Каширські лісівники доглядають місця поховань невідомих солдатів різних армій (ФОТО)

Серед таких – могили невідомих солдатів різних армій, різних воєн та конфліктів. Є чимало меморіальних місць, про трагедії яких ще пам’ятають старожили. Лісівники ніколи не розділяли такі місця за жодною приналежністю. Адже це шана і пам’ять, які потрібні живим.

Про це повідомили у пресслужбі Волинського ОУЛМГ.

Лісничий Сошичненского лісництва ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» Борис Назаревич показує місце поховання українських патріотів, яке знаходиться у 29-му кварталі. Це –пам’ятний знак від вдячних нащадків – полеглим за волю України воїнам УПА.

Саме тут місце їх розстрілу та поховання. Місцеві старожили розказують, що тут було страчено біля 10 людей. Щоб зберегти це місце і не втратити орієнтири, люди висадили тут берізки.

Нині про це місце дбають лісівники спільно з керівництвом та небайдужими мешканцями Сошичненської ОТГ.

Квартал 46, виділ 7. Урочище Майдан. Місце береже згадку про ще одну трагедію. На місці розстрілу поляків фашистами під час Другої світової війни встановлено обеліск. І хоча сам знак уже старий, але підтримується в належному стані лісівниками спільно з представниками ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нововолинську з кранів тече «яблучний сік» (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити