image
 |  126 15 Січня 2024 | 13:19

Канал “Рада” витратить понад 100 млн грн на програми для телемарафону: їх придбають у компанії ексзаступника голови Офісу президента

Парламентський телеканал "Рада" оголосив тендер на 105 млн грн для створення телевізійних програм з метою забезпечення "цілодобового інформаційного марафону" "Єдині новини #UAразом". Переможця обрали без конкурсу.

Про це написав народний депутат Ярослав Железняк із посиланням на договір повідомив, що кожна хвилина трансляції контенту від "Кінокіт" на каналі "Рада" вартуватиме платникам податків 1 692 гривень.

"І таких буде 62 тис. Контракт був уже підписаний 2 січня. З боку Парламенту якись в.о. Петренко. Вважаю, що або фракції і президія одразу в понеділок викликає цього діяча для пояснення, або такі ж самі несемо відповідальність за це", – зазначив Железняк.

У 2022 році "Кінокіт" була основним контентмейкером "Ради", заробивши на цьому 140 млн гривень, йшлося у розслідуванні Bihus. Info.

У 2023, згідно з даними Prozorro, телеканал придбав у компанії послуг на 119,9 млн. Сам Тимошенко був звільнений з ОПУ 24 січня 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала "вагнерівця" на Рівненщині (ФОТО)

Компанія "Кінокіт" виробляє контент для телеканалу "Рада" з кінця 2021 року. Зокрема, у листопаді-грудні минулого року Державний Центр захисту інформаційного простору України при Міністерстві культури та інформполітики виділив на виробництво телевізійних програм в рамках телемарафону "Єдині новини" 83 млн грн. Найбільші підряди від держпідприємства тоді отримало ТОВ "Кінокіт" – компанії відписали 24,4 млн грн на відео на тему "День захисників і захисниць України" та цикли програм про війну з Росією.

Як з’ясували журналісти Bihus.info, компанія "Кінокіт" пов’язана із колишнім заступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенком. Співвласниками компанії "Кінокіт" є колишній генпродюсер "1+1" Володимир Оселедчик та акторка з Одеси Юлія Дроздова. Обидва пов'язані із Українською кіношколою, яку заснувала дружина Кирила Тимошенка — Альона Тимошенко (Оселедчик є лектором, а Дроздова там навчалась). 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити