image
 |  2 18 Січня 2018 | 14:45

Канал ZIK звільняє найкращих журналістів за їх відмову піарити Медведчука, - Гайгисиз Гелдієв

Колишній продюсер телеканалу ZIK Гайгисиз Гелдієв закликає гостей, які приходять на ефір, ставити запитання з приводу впливу Віктора Медведчука на редакційну політику каналу.
Про це 18 січня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Про це він написав на сторінці в Facebook.
Приводом для публікації стало звільнення з ZIK однієї з ведучих Роксани Руно, яка заявила, що йде через небажання виконувати розпорядження керівництва телеканалу і перебільшувати заслуги Віктора Медведчука, зокрема, приписуючи йому головну роль при звільненні українських заручників з полону на Донбасі.
За словами Гелдіева, Руно - не перша людина, яка звільняється з каналу через цензуру. При цьому колишній продюсер стверджує, що співробітники ZIK, в тому числі, топ-менеджмент - підневільні люди, які виконують розпорядження власника - Петра Димінського. Гелдієв підкреслив, що, коли він працював на телеканалі, з боку власника були спроби втручання в редакційну політику, але «в інтересах кума Путіна він ще не вчиняв».
У глибині душі я сподіваюся, що канал все-таки залишається каналом з незалежною редакційною  політикою, на яку не має впливу навіть інвестор, не кажучи вже про таких, як Медведчук, або інших людей, які не мають ні морального, ні професійного права вчити журналістів як їм працювати. В зв'язку з цим, я запускаю хештег  #вимагайправду і прошу кожного гостя в ефірі телеканалу озвучувати якийсь відомий йому факт про Медведчука або як мінімум - ставити питання про його роль на телеканалі, - заявив Гайгисиз Гелдієв.

Як повідомлялося, власник телеканалу ZIK Петро Димінський в середині грудня минулого року був оголошений в розшук за підозрою в скоєнні ДТП, в якому загинула молода жінка. Спочатку провину за подію намагався взяти на себе охоронець Димінського, однак слідчі за допомогою експертизи ДНК довели неправдивість його показань. Правоохоронці закликають Петра Димінського повернутися в Україну і співпрацювати зі слідством, проте на даний момент він як і раніше перебуває за кордоном. Нацполіція України подала відповідні документи в генеральний секретаріат Інтерполу.
Також Димінський звинуватив у рейдерстві народного депутата від БПП Гліба Загорія і його дружину - медіаексперта Катерину, стверджуючи, що вони від імені Адміністрації президента намагалися відібрати у нього телеканал ZIK. Однак дружина Загорія - Катерина заявила, що Димінський сам ініціював продаж телеканалу, і представники обох сторін навіть вели попередні переговори з приводу умов угоди. Катерина Загорій закликала Петра Димінського повернутися в Україну і пояснити, інакше пригрозила судовим розглядом.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити