image
 |  2 17 Червня 2019 | 12:42

Кандидат у нардепи від «Слуги народу» має російське громадянство

Паспорт громадянина Росії має кандидат у народні депутати України від президентської партії «Слуга народу» Михайло Соколов. У списку до Верховної Ради він посідає 99 місце.

Про це розповів активіст Сергій Стерненко, пише Вголос з посиланням на  Іnforesist. 

«Якщо спробувати знайти інформацію про нього в інтернеті, то Google вам покаже не дуже багато відомостей. Відомо, що він народився 23 травня 1976 року в Санкт-Петербурзі, був провідним фахівцем Управління регіональної політики російської нафтової компанії ЮКОС і в 2004 році переїхав до України. На перший погляд нічого особливого. Ну народився у Радянському Союзі, переїхав потім в Україну, працює, хоче стати народним депутатом. Але з власних джерел мені вдалося отримати дуже цікаві зображення, які можна вважати офіційним документом Російської Федерації щодо громадянства Соколова Михайла Юрійовича, який народився 23 травня в Ленінграді. Та ж сама інформація, що ми бачили в Мережі», – каже Стерненко. 

Російський паспорт Соколов отримав у 2001 році. 

«Нічого страшного, це було до війни і ще навіть до його переїзду в Україну. Але закордонний паспорт громадянина Російської Федерації, якщо вірити цим документам, він отримав вже у 2016 році. Тобто тоді, коли вже два роки йшла російсько-українська війна», – каже активіст. 

Також Стерненко перевірив дані кандидата у нардепи на сайті податкової. Інформація про російське громадянство Соколова підтвердилась. 

Окрім того, Соколов є автором статті, написаної у 2008-му році, у якій підтримав російську агресію в Грузії. 

На сайті партії «Слуга народу» відсутня біографія Соколова.

Водночас на сайті «Всеукраїнської аграрної ради» вказується, що кандидат до Ради є заступником голови організації, мета якої – сталий розвиток аграрного сектора України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кум Медведчука йде 22-м у списку партії Зеленського

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити