image
 |  4 8 Лютого 2019 | 09:44

Кандидати-силовики від Гриценка — це гібридний реванш, — військовий експерт

Військовий експерт Юрій Колесников розкритикував кандидата на посаду голови СБУ від партії «Громадянська позиція» — генерал-майора Віктора Трепака. Колесников вважає присутність Трепака у команді Гриценка спробою неприхованого гібридного реваншу.

Про це пише Вголос.

«Не дивно, що команду Анатолія Гриценка поповнив недолюстрований генерал СБУ Віктор Трепак, котрий у часи режиму Януковича очолював Управління “К” та Управління внутрішньої безпеки центрального апарату Служби. Це логічне продовження співпраці водночас самого Гриценка з адвокатом Курченка Денисом Бугаєм і його тестем, іншим генералом СБУ Сергієм Ганжою, ктрий при Януковичі координував спецоперації проти опозиції, а зараз переховується в Росії. В цю компанію варто додати полковника Івана Апаршина, котрого Гриценко називає своїм кандидатом на посаду міністра оборони, і який в уряді Азарова-Януковича очолював Департамент оборонної політики. На фоні заяв самого Гриценка про його персональні перемовини з “адекватними людьми з оточення Путіна” маємо нахабний неприхований гібридний реванш», — обурюється Колесников.Нагадаємо, що кандидат у президенти Анатолій Гриценко заявив, що Службу безпеки за його президентства очолюватиме Віктор Трепак, котрий працював в СБУ у 2015-2016 роках. Гриценко стверджує, що Трепак брав участь у затриманні генерала Пукача, вів справу проти судді Зварича та виконував вагому роль у слідстві щодо «діамантових прокурорів». 

Проте журналісти піддали кандидатуру Трепака нищівній критиці, вважаючи, що визначна роль Трепака в цих резонансних справах — не більше ніж перебільшення з боку Анатолія Гриценка. Зокрема, саме через непрофесійність Віктора Трепака справу «діамантових прокурорів» до сьогодні не можуть довести до обвинувального вироку. Також журналісти дивуються, яким чином Трепак, котрий займав за часів Януковича високу посаду в СБУ, уникнув люстрації та пішов на підвищення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фігурант справи про секс-скандал став кандидатом у президенти України

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити