image
 |  7 11 Грудня 2018 | 10:13

Касарда програла суд Волиньраді

Волинський окружний адміністративний суд відмовив екс-директору санаторію матері і дитині «Пролісок» Валентині Касарді у відкритті провадження в адміністративній справі до Волинської обласної ради.

Як стало відомо «ВолиньUA», Валентина Касарда позивалася до обласної ради, вимагаючи визнати незаконним та скасувати рішення від 26 вересня 2018 року №21/27 «Про утворення ревізійної комісії комунального підприємства «Санаторій матері і дитини «Пролісок».

Мотивуючи своє рішення, суд виходив із того, що правовідносини, які виникають між обласною радою як органом управління майном та комунальним підприємством як об’єктом спільної власності територіальних громад області, у зв`язку з прийняттям такого рішення є не публічно-правовими, а приватно-правовими, з огляду на відсутність цих правовідносинах у Волинської обласної ради публічно-владних управлінських функцій та статусу суб’єкта владних повноважень.

«Враховуючи суть спірних правовідносин, суд дійшов висновку, що цей спір не є публічно-правовим і не належить до юрисдикції адміністративних судів, а стосується господарських правовідносин і має вирішуватись судами за правилами ГПК України», – йдеться в рішенні суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санаторій «Пролісок» став забороненою територією для ЗМІ (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити