image
 |  4 16 Грудня 2018 | 20:31

Катастрофа Су-27: політ відбувався за складних погодних умов

Політ винищувача Су-27, що розбився на Житомирщині 15 грудня, відбувався за складних метеорологічних умов.

Про це повідомляє в неділю прес-центр командування Повітряних сил ЗС України.

Водночас у командуванні запевнили, що планові польоти відбувались при встановленому мінімумі погоди, а льотчик був підготовлений до виконання завдань у таких умовах.

"Політ тривав близько 30 хвилин. Пілот виконував вправи з курсу бойової підготовки на пілотаж у складних метеорологічних умовах, відпрацьовував вправи, притаманні для винищувальної авіації, такі як навчальні повітряні бої та інші", - йдеться в повідомленні.

У командуванні Повітряних сил уточнили, що літак розбився при заході на посадку між дальнім та переднім приводом аеродрому Озерне.

"Су-27 із бортовим номером "55", що зазнав авіаційної катастрофи на Житомирщині, 1987 року виробництва, і є одним із найновіших літальних апаратів цього типу, що є на озброєнні Повітряних Сил ЗС України", - йдеться також у повідомленні.

У командуванні зазначили, що в 2016 році винищувач пройшов середній ремонт на державних авіаційно-ремонтних підприємствах. Зокрема авіаційні двигуни пройшли капітальний ремонт на ДП Луцький ремонтний завод "Мотор" 8 квітня 2016 року.

Протягом експлуатації Су-27 здійснив 824 посадки, провів у небі 479 годин.

"Літак надійшов на озброєння і почав виконувати завдання майже одночасно із загиблим пілотом. Льотчик добре знав цю машину", - йдеться у тексті.

Згідно з повідомленням, наразі всі обставини трагічної події з’ясовуються. На місці катастрофи працює широке коло профільних фахівців командування Повітряних сил ЗСУ, Державне бюро розслідувань, правоохоронні органи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити