image
 |  0 8 Серпня 2020 | 14:18

Категорично заборонено: медики розказали, що не можна робити вдома

Лікар розповів, що ходити вдома босоніж може бути небезпечно для здоров’я. Така звичка загрожує проблемами зі ступнями, які розвиваються у віці 35-40 років.

Про це розповів мануальний терапевт, пише cursorinfo.

Мова йде про п’яткову шпору (плантарний фасциїт). Така проблема викликає біль при ходінні, а виникає вона, якщо ступня багато і часто ударяється об тверду поверхню.

Це може бути, як жорстке і плоске взуття, так і ходіння босоніж по твердій підлозі.

“Якщо підошва взуття занадто плоска або занадто жорстка, то під час ходьби можуть бути небажані удари п’ятою про землю… Побоювання викликає і взуття на товстій шкіряній підметці, яка не справляється з амортизацією навантаження на склепіння стопи і п’ятку”, – говорить фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може отримати вакцину від коронавірусу безкоштовно: у МОЗ розповіли деталі

Фасциїт може бути наслідком ходіння по твердій підлозі. Тут мова йде про керамограніт, плитку і навіть ламінат. Але домашні капці не мають бути пласкими. А ось по паркетній підлозі можна ходити босоніж.

“Якщо у вас вдома паркет – то це добре, оскільки деревина не провокує таких проблем. Але якщо ламінат, плитка або керамограніт, то краще носити капці. Але не пласкі – стопа повинна перекочуватися при ходьбі. Особливо це важливо для людей з цукровим діабетом”, – пояснив лікар.

П’яткову шпору можна лікувати, але іноді потрібне хірургічне втручання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити