image
 |  5 17 Квітня 2023 | 21:41

Керівник ГУР розповів про гучний провал рф й анонсував завершення війни

Цього і наступного року, ймовірно, відбуватиметься процес завершення війни росії проти України.

Про це в інтерв’ю NV заявив начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов.

Його попросили спрогнозувати, що відбуватиметься цього і наступного року.

«Ви занадто далеко хочете зайти в цьому питанні. Те, що відбуватиметься – це завершення війни. Завершення війни відновленням наших кордонів. Що відбуватиметься далі – це вже питання не про війну йде. Це буде питання розбудови повоєнної України. Це зовсім інша тематика розмови»

Крім того, очільник ГУР зазначив, що великий весняний наступ росії провалився. За його словами, загарбники перейшли до оборонної операції.

«31 березня 2023 року провалилася чергова спроба російського наступу, так званого зимово-весняного. Вони мали вийти на адмінмежі Донецької та Луганської області. Знову ж таки, це навіть не п'ята вже спроба, яка провалилася»

За словами Буданова, наступального потенціалу для проведення стратегічного наступу в росії станом на зараз немає, і найближчим часом не буде.

«росія перейшла до стратегічної оборонної операції. Їхнє завдання – це утримати захоплені території, зірвавши нашу наступальну операцію з їхнього звільнення»

Буданов заявив, що винятком є два райони, один із яких – Бахмут.

«Перший – спроба захопити Бахмут. Треба теж відверто сказати, що Бахмут вони ось майже захоплюють, згідно з їхніми ж особистими заявами, з червня 2022 року. Скоро буде календарний рік. Там ситуація складна, але все ж таки Бахмут як стояв, так і стоїть»

Керівник ГУР повідомив, що другим винятком є Авдіївка.

«Друге – це спроба зробити напівзахоплення Авдіївки з північного боку, там поруч знаходиться основний фронт Мар’їнки, в принципі спроба активних дій там. Ось і все. Вся інша лінія стоїть в обороні»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити