image
 |  0 31 Жовтня 2018 | 07:14

Керівник «Повітряного експресу» вкрав понад 127 мільйонів держкоштів

29 жовтня 2018 року у Києво-Святошинському районному суді Київської області за участю прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відбулось судове засідання у кримінальному провадженні за фактами заволодіння та розтрати коштів ДП «Нацпроект «Повітряний експрес».
Про це повідомляє прес-центр САП на своїй сторінці у Фейсбук.
Під час судового розгляду за клопотанням прокурора судом на 60 днів продовжено строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою стосовно учасника схеми заволодіння коштами державного підприємства (обвинувачений утримується під вартою з 2 вересня 2016 року).

Нагадаємо, що прокурорами САП обвинувальний акт скеровано до суду ще 11 квітня 2017 року.
На теперішній час триває судовий розгляд, досліджуються докази сторони обвинувачення.
Колишньому керівникові державного підприємства за участю адвоката та наукового співробітника НЮАУ, керівника низки суб’єктів господарювання інкримінується розтрата та заволодіння грошовими коштами державного підприємства у сумі понад 127 млн. грн.
Вказані грошові кошти отримані державою за кредитним договором від Експортно-імпортного банку Китаю та мали бути використані для здійснення будівництва залізничного пасажирського сполучення між Міжнародним аеропортом «Бориспіль» та містом Києвом.
За висунутим обвинуваченням підсудним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Наступне судове засідання відбудеться 27 листопада 2018 року.
САП наголошує на необхідності якнайшвидшого початку роботи ВИЩОГО АНТИКОРУПЦІЙНОГО СУДУ, адже призначення судових слухань з інтервалом у місяць лише затягує тривалі судові розгляди у цій та інших справах.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи потрібно волинянам міняти паспорти старого зразка на ІD-картки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити