image
 |  5 17 Травня 2019 | 16:41

Керівники Іваничівської ОТГ отримують захмарні зарплати – більші, ніж керівники обласної ради

В Іваничівській об'єднаній територіальній громаді керівництво отримує щонайменше по 20 тисяч гривень заробітної плати. Водночас, установи районної комунальної власності ледве виживають і от-от залишаться без фінансування. 

Наразі в Іваничівському районі діє чотири ОТГ: Іваничівська, Литовезька, Павлівська та Поромівська. Найбільш проблематичною вималювалася ситуація саме в Іваничах, адже ця ОТГ отримала ще й чималий «комунальний спадок». Йдеться про ряд установ, які раніше фінансувалися з районного бюджету, а тепер мають перейти в підпорядкування громади, на чиїй території вони знаходяться. 

Як повідомлялося раніше, практично всі ці установи, а саме: спортивна і музична школи, музей, Будинок культури, Будинок дитячої та юнацької творчості, територіальний центр соціального обслуговування тощо, наразі функціонують на умовах співфінансування. В Іваничівському районному бюджеті, де залишилося три сільські ради, як і в бюджеті Іваничівської ОТГ, коштів на все не вистачає. Установи забезпечені фінансуванням лише по травень, надалі ж постане питання про їх оптимізацію, тобто фактичне закриття. 

Катастрофічно бракує коштів в Іваничівській ОТГ і на утримання доріг, які перебувають у жахливому стані. Власне, цієї проблеми «ВолиньUА» торкалося вже неодноразово. В багатьох районах селища дороги вже такими навіть і не називають, бо це – швидше напрямки суцільного бездоріжжя… 

За таких умов керівництво ОТГ мало би вишуковувати «приховані резерви» та включати жорсткий режим економії наявних фінансових ресурсів. Адже сотні людей вже невдовзі можуть залишитися без роботи. 

Не зважаючи на це, посадовці Іваничівської ОТГ щомісяця без жодних докорів сумління кладуть собі до кишень по 20 тисяч гривень. Кладуть – і не червоніють. 

За даними щорічних декларацій на сайті Найціонального агентства з питань запобігання корупції, Іваничівський селищний голова Федір Войтюк за минулий рік заробив 304 тисячі 763 гривні. При нехитрих розрахунках виходить, що розмір щомісячної заробітної плати очільника цієї ОТГ – понад 25 тисяч гривень. 

До прикладу, це більше, ніж отримують усі без винятку керівники Волинської обласної ради. Адже, згідно з деклараціями голови та двох заступників голови Волиньради, річні зарплати кожного з них «не дотягують» до 300 тисяч гривень. 

Тим часом у двох заступників Федора Войтюка – Миколи Пасевича та Віктора Березюка – річний дохід становить 244 тисячі 403 гривні та 252 тисячі 309 гривень. А це теж – понад 20 тисяч гривень щомісячно. 

Не образили в Іваничівській ОТГ і секретаря ради Володимира Сарабуну. Останньому за рік перерахували 254 тисячі 696 гривень, що становить приблизно 21 тисячу гривень на місяць. 

Доречно зауважити, що працівники районних установ працюють переважно на мінімальну заробітну платню. А через таку несправедливість можуть узагалі залишитися без єдиного джерела доходу та роботи, якій віддали десятки років свого життя. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Іваничах через стихійну торгівлю по дорозі не пройти й не проїхати

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити