image
 |  2 20 Квітня 2022 | 15:40

Керівництво Ради хоче позбавити Медведчука його посади у ВРУ

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, його перший заступник Олександр Корнієнко та заступниця Олена Кондратюк пропонують парламенту виключити депутата Віктора Медведчука (фракція "Опозиційна платформа - За життя") з комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях Криму, національних меншин, міжнаціональних відносин.

Про це йдеться у проєкті ухвали №7301 від 19 квітня, передають Українські Новини.

Ним пропонується звільнити Медведчука з посади члена комітету Ради з прав людини.

Законом "Про комітети Верховної Ради України" визначено, що обрання депутатів до складу комітетів здійснюється на основі пропозицій депутатських фракцій з урахуванням принципу пропорційного представництва у комітетах депутатських фракцій відповідно до принципу квот згідно з Регламентом.

Медведчук отримав своє крісло за квотою фракції "Опозиційна платформа – За життя".

Водночас Регламент не передбачає квоти пропорційного представництва позафракційних народних депутатів України в комітетах Верховної Ради України.

Як повідомляли Українськi Новини, Стефанчук повідомив, що депутата Віктора Медведчука (фракція "Опозиційна платформа - За життя") позбавлять мандата після винесення судом вироку щодо парламентарія та набуття ним чинності.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити