image
 |  4 16 Лютого 2020 | 14:55

Кібершахраї та офшори: як кредитний шахрай став головним тюремником України?

Аферисти в Мережі: як діє найбільша в Україні шахрайська схема? Та чому, попри оголошений головою Мін’юсту «хрестовий похід» проти корупції в пенітенціарній системі, до керма кримінально-виконавчої служби поставили людину з сумнівними зв’язками? Дізнавалася Ася Шевченко.

«Починаючи з минулої п’ятниці, Мін’юст працює по-новому», – очільник Мін’юсту Денис Малюська анонсував перезавантаження відомства, зокрема масове закриття в'язниць і скорочення персоналу.

Під цими гаслами наприкінці минулого року на головну посаду в Державній кримінально-виконавчій службі України призначили такого собі пана Коробка Василя Петровича.

Читайте також: Журналісти «Схем» жорстко відповіли Зеленському на погрози

Здавалося б, звичайне призначення. От тільки новоявлений головний тюремник України до цього ніколи не працював у пенітенціарній системі. У статті про посадовця на Вікіпедії вказано, що до цього він обіймав посади консультанта в декількох юридичних компаніях.

А ось на аналітичній платформі YouControl все набагато цікавіше. Василь Коробко є засновником і керівником декількох компаній, одна з яких, «Майвон компані», серйозно зашкварилась у трьох кримінальних провадженнях.

Як стверджують в Офісі Генпрокурора, це товариство з обмеженою відповідальністю було ланкою у шахрайській схемі, що ошукала українців на мільярди гривень.

А на посаді керівника над тюрмами – заробітна плата, яку пан міністр юстиції ще й підвищити обіцяв, бо хто ж сумлінно за копійки працюватиме. Але це вже лірика. За фактом – кримінальне провадження стосується не лише компанії «Майвон», а ще 35 підприємств, з-поміж яких є й топові українські банки, і 7 офшорних компаній на Сейшелах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити