image
 |  4 8 Лютого 2020 | 12:24

«Київенерго» Ахметова – у пpоцедуpі банкpотства

Госпсуд Донецької області ухвалою від 18.11.2019 відкрив провадження в справі №905/1965/19 про банкрутство АТ «К.Енерго» (до серпня 2019 року називалося АТ «Київенерго»; кінцевий бенефіціар - Рінат Ахметов).

Про це повідомляє «FINBALANCE».

Ініціатор відповідної процедури - ПрАТ «Науково-виробнича компанія «Гірничі машини» (у держреєстрі кінцевим бенефіціаром значиться Вікторія Дзюба; як повідомлялося, у компанії можуть бути «партнерські» зв’язки з «Гірничими машинами»/Corum Group Р. Ахметова).

23.01.2020 суд вніс у реєстр вимог кредиторів боржника в т.ч. вимоги «Укртрансгазу» на 559,3 млн грн (четверта черга) та 115,4 млн грн (шоста черга); «Київводоканалу» - на 73 млн грн (четверта черга); ТОВ «Техремпоставка» - на 1,1 млрд грн (четверта черга).

Нагадаємо, в серпні 2018 року «Київенерго» передало в управління для комунального підприємства «Київтеплоенерго» київські ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 (забезпечують теплоенергією близько 60% киян). Перед цим для «Київтеплоенерго» передали також тепломережі, котельні і районні теплостанції. Це було пов`язано із закінченням терміну дії договору між «Київенерго» та КМДА на управління енергооб`єктами комунальної власності.

У жовтні 2018 року «Київтеплоенерго», «Нафтогаз» і «Київенерго» підписали мирову угоду, за якою «Київтеплоенерго» визнало себе правонаступником за борговими зобов`язаннями «Київенерго» перед «Нафтогазом» у розмірі майже 2,4 млрд грн.

У грудні 2018 року Кабмін погодив реструктуризацію боргу «Київтеплоенерго» перед «Нафтогазом».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ляпас» для Зеленського: за 200 мільйонів євpо Ахметов купив старовинну віллу у Франції (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити