image
 |  2 2 Листопада 2019 | 11:28

Академік з Києва назвав Революцію гідності «державним переворотом», а війну на Донбасі – організованою США (ВІДЕО)

Перший віцепрезидент Академії економічних наук України Анатолій Пешко заявив, що війну на Донбасі нібито «організувала Демократична партія США».

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу "112 Україна", – пише "Оглядач".

Крім того, вчений назвав Революцію Гідності державним переворотом, також зв'язавши його з американцями.

"Я розумію: так, що Росія брала участь у цьому військовому конфлікті... Але ви ж, напевне, чули і бачили, що деякі американські представники Демократичної партії США заявляли відкрито, що війну в Україні організувала Демократична партія. І це правда.

Якщо ми подивимося на всі дані розвідслужб і свідків політичних, таких як Штайнмаєр і інших... які брали участь у підписанні меморандуму між колишнім президентом Януковичем і групою послів іноземних, західних країн, то ми бачимо, що дійсно західні країни були ініціаторами, по суті, цього процесу. Америка перехопила ініціативу і, по суті, зробила переворот державний", – сказав він.

Пешко заявив, що "всі це розуміють", але про це не говорять. "Ініціатором всієї цієї війни були зовсім не росіяни", – вважає він.

Віцепрезидент академії наук додав, що американці нібито використовували "деяких українських діячів", "авантюрних людей, які пішли на це заради отримання влади" в країні.

На його думку, американці практично обманом "зіштовхнули два народи".

"Власне, навіть один народ – слов'янський, але східний і західний регіони", – уточнив академік.

Відзначимо, заяви Пешка викликали бурхливу реакцію громадськості. Користувачі мережі в коментарях розкритикували пропагандистські твердження, назвавши їх маячнею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секс-скандал розійшовся по світу: «слугу народу» обговорюють світові ЗМІ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити