image
 |  4 24 Жовтня 2020 | 15:18

Кількість українських заробітчан у Польщі «злетіла»: озвучили цифри

Із 689 тисяч застрахованих іноземців 507 тисяч – українці. Це 75% усіх заробітчан, йдеться в даних польського соцстраху. Усього в країні перебувають близько 2 млн працівників з України.

Головна причина такої тенденції – карантин, розповідає «OBOZREVATEL» експерт у питаннях працевлаштування за кордоном Ярослав Мазур. Інші країни посилили вимоги і перестали приймати таку кількість заробітчан. А ось Польща приймає українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У президента Польщі після зустрічі з Зеленським виявили коронавірус

«Інтерес до Польщі зріс за останні вісім місяців. Більшість країн, куди їздили українці працювати нелегально або легально, вже закрито. Ті, хто не може знайти гідну роботу в Україні, їдуть до Польщі. Пандемія дала сплеск збільшення офіційного працевлаштування в Польщі», – розповідає Мазур.

Потрібно враховувати, що пів мільйона – це тільки ті, хто застрахований, насправді в західного сусіда офіційно працює один мільйон осіб і нелегально – близько двох мільйонів, додає ексміністр соцполітики Андрій Рева.

«Масової міграції зараз просто немає. Ті, хто перебуває в Польщі, вони легалізуються. Особливо на тлі розповідей Шмигаля, що пенсій через 15 років не буде», – розповів експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща хоче ще більше спростити легалізацію іноземців

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити