image
 |  5 9 Жовтня 2023 | 18:13

Кількість загиблих в Ізраїлі українців може зрости

Кількість загиблих українців внаслідок ракетних обстрілів бойовиками ХАМАС Ізраїля може зрости.

Зокрема, зараз перевіряється інформація про можливу загибель ще трьох українських громадян. Про це йдеться у зведенні оперативного штабу Міністерства закордонних справ України, оприлюдненому у Facebook речником МЗС Олегом Ніколенком.

За його словами, українські дипломати провели успішну рятувальну операцію в Ізраїлі.

"Вивезли із міста Сдерот українського хлопчика, який отримав поранення під час нападу бойовиків. Нині він перебуває в безпечному місці під опікою посольства. Йому надано медичну та психологічну допомогу", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У неділю захисники знищили російський засіб ППО

У МЗС також повідомили, що вдалося розшукати п'ятьох громадян, які вважалися зниклими на півдні Ізраїлю.

"Водночас з'явилася інформація про можливу загибель інших двох українців поблизу Сектора Гази. Перевіряємо", - наголошується у зведенні.

Загалом за минулу добу оперативний штаб МЗС України опрацював понад 200 звернень громадян. Фіксується масове скасування авіарейсів. Українські дипломати шукають рішення для допомоги українцям, які хочуть виїхати з Ізраїля.

У МЗС також отримали інформацію про можливу загибель українця в Секторі Гази. Зараз очікується офіційне підтвердження. Дипломатична установа в Рамаллі підтримує постійний зв'язок з українською громадою. Опрацьовуються потенційні евакуаційні маршрути.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити