image
 |  0 20 Листопада 2019 | 09:47

Кількість запитувачів податкових консультацій на Волині зросла на 8 відсотків

До територіальних органів ДПС у Волинські області надійшло понад 1470 запитів про надання індивідуальних податкових консультацій

Про це «ВолиньUA» поінформували в управлінні правового забезпечення Головного управління ДПС у Волинській області.

Враховуючи той факт, що кількість запитувачів податкових консультацій зросла на 8 відсотків, у ГУ ДПС у Волинській області констатують: платники податків вважають досить дієвим способом реалізації своїх прав можливість скористатися правом на індивідуальну податкову консультацію.  

Практика переконує, що частіше за індивідуальними консультаціями щодо застосування норм податкового законодавства до податківців звертаються представники підприємництва.

Але й громадяни, при потребі, можуть отримати індивідуальну податкову консультацію з питань, що стосуються особливості сплати податків фізичними особами.

Податковий кодекс України визначає, що податкова консультація – це допомога контролюючого органу конкретному платнику податків стосовно практичного використання конкретної норми закону або нормативно-правового акта з питань адміністрування податків чи зборів, контроль за справлянням яких покладено на такий контролюючий орган.

Відповідно до статті 52 ПКУ за зверненням платників податків контролюючі органи надають їм безоплатно індивідуальні податкові консультації з питань практичного застосування окремих норм податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом 25 календарних днів, що настають за днем отримання такого звернення даним контролюючим органом.

Індивідуальна податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.

Наразі отримання індивідуальної податкової консультації платником податків є одним із найефективніших способів упередження вчинення податкових правопорушень та має на меті роз’яснити платнику податків офіційне розуміння Державною податковою службою змісту певної правової норми податкового законодавства для правильного практичного застосування ним норм права та для усунення сумнівів у розумінні тієї чи іншої норми закону і як наслідок неправильне застосування таких норм.

Нагадаємо, що безоплатна правова допомога в територіальних органах ДПС у Волинській області гарантована кожному платнику податків. А щоб отримати кваліфіковану допомогу – консультацію чи роз’яснення щодо особливостей застосування норм податкового законодавства, можна скористатися «гарячими лініями», що працюватимуть 26 листопада, 3 та 10 грудня 2019 року з 14.00 до 15.00.

У цей час начальник управління правового забезпечення Головного управління ДПС у Волинській області Юлія Стельмащук за номером телефону (0332) 777-126 спілкуватиметься з громадянами з питань, що виникають у них під час виконання податкових зобов’язань та застосування вимог податкового законодавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Недороге земельне задоволення: на Волині за 15 хвилин роздали 105 гектарів землі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити