image
 |  2 26 Листопада 2019 | 16:32

Кінець епохи бідності: Партія «Слуга народу» отримає з держбюджету понад 200 мільйонів

Після того, як президент Володимир Зеленський затвердив рішення про держфінансування партій, що подолали п'ятивідсотковий бар'єр і пройшли в парламент, президентська партія "Слуга народу" наступного року отримає з бюджету більше 200 млн грн.

Про це в інтерв'ю "Громадському" заявив голова партії Олександр Корнієнко.

Він уточнив, що йдеться про кешбек (близько 114 млн грн) за передвиборчу кампанію і 80-90 млн гривень державного фінансування.

"Із загальної суми в 260 млн гривень наша частина - близько 80-90 мільйонів гривень. Відповідно по 20 млн гривень на квартал", - сказав Корнієнко.

Кешбек - компенсацію коштів, витрачених політсилою на парламентські вибори - не повернуть людям, які вклалися у виборчу кампанію. "Будемо інвестувати", - заявив Корнієнко.

Раніше стало відомо, що тижневий семінар для новообраних депутатів у Трускавці обійшовся президентській партії у 10 мільйонів гривень.

Читайте також: «Нові обличчя»: Зеленський призначив начальником УСБУ Львівщини генерал-майора, який боровся проти Євромайдану

"Слуга народу" планує провести другий семінар у січні.

До того Комітет виборців України встановив, що, відповідно до звіту партії "Слуга народу" про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, в ній офіційно не працює жодної особи.

Також "Слуга народу" не витрачала офіційно коштів на заробітну плату. Всього за період липня-вересня партія витратила 240 мільйонів гривнь, із них 0 грн. – на заробітну плату.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити