image
 |  0 19 Січня 2019 | 10:55

Кір атакує: на Волині пропонують не пускати до школи нещеплених дітей

На Волині пропонують ввести обмежувальні заходи щодо дітей без щеплень проти кору.

Про це стало відомо під час наради,яка відбулася в четвер, 17 січня 2019 року, за участі профільних спеціалістів міста і області та директорів окремих шкіл. Зокрема, працювали над спільним комплексом заходів для підвищення вакцинації та протидії кору в обласному центрі, повідомляє прес-служба ОДА.  

Керівниця ДУ "Волинський обласний лабораторний центр" Наталія Янко наголосила на недостатній якості та обсягах протиепідемічних та профілактичних заходів в освітніх закладах міста. 

"Продовження канікулярного періоду, рівно ж як і карантин, у випадку із захворюванням на кір не є ефективним засобом впливу на епідситуацію з причини тривалого (21 день) інкубаційного періоду хвороби та довгого періоду зберігання вірусу в навколишньому середовищі. Окрім того, перебуваючи на канікулах, діти все одно контактують між собою", - промовила Наталія Вікторівна. 

За її словами, єдиним ефективним засобом впливу на рівень захворюваності на кір є формування колективного імунітету, тобто рівень вакцинації повинен сягати 98%. Для цього необхідно вакцинуватись за календарем.  

Варто зазначити, що надолужити пропущені щеплення в закладах охорони здоров’я за місцем проживання можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі із груп ризику. 

Начальниця управління освіти, науки і молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна озвучила оперативну інформацію про рівень вакцинації у розрізі загальних освітніх закладів Луцька та наголосила на необхідності запровадження обмежувальних заходів щодо дітей без щеплень. 

"Ми повинні забезпечити у школах безпечне освітнє середовище – не допускати до навчання не вакцинованих дітей. При цьому права дітей на здобуття освіти не порушимо, оскільки існують альтернативні форми навчання: індивідуальна, дистанційна, сімейна форми здобуття освіти або екстернат. При цьому, закон передбачає, що відповідальність за здобуття освіти дітьми на рівні не нижче стандартів освіти несуть батьки", - зазначила Людмила Володимирівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Турійському районі зафіксували нові випадки захворювання на кір

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити