image
 |  5 6 Червня 2018 | 08:30

Кір дістався і до Нововолинська

У місті Нововолинську зареєстрували 16 випадків кору.
Про це повідомила Ольга Попіка, головний лікар центру ПМСД, - передає «ВолиньUA».
Варто зазначити, що довгий час кір у місті шахтарів не реєстрували. До прикладу у середині квітня через кір у школах Володимира-Волинського запровадили карантин.
Щодо захворюваності у Нововолинську, то серед захворілих:
- діти 0-1 рік – 2;
- діти 1-4 роки – 2;
- діти 5-9 років – 2;
- діти 10-14 років – 4;
- дорослі – 6
Лабораторно підтверджені 2 випадки. Зареєстровано 3 сімейних вогнища з 2 випадками. Серед захворілих четверо дітей мають щеплення по віку, також щеплений один дорослий.
Епідеміологами відділу Нововолинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» були проведені епідрозслідування у всіх вогнищах кору. Сімейними лікарями та педіатрами організовано медичне спостереження за контактними особами. В організованих колективах вжито заходів щодо локалізації та ліквідації вогнищ.
Лікарі нагадують - єдиним захистом від кору є щеплення. У амбулаторіях, педіатричному відділенні центру ПМСД є наявна достатня кількість вакцини КПК Бельгійського виробництва «Пріорикс» виробництва «Глаксо Сміт Кляйн». Вакцина якісна, ефективна і безпечна, надається державою безкоштовно.
Вакцинації підлягають діти першого року життя або старші діти які з тих чи інших причин не були щеплені. Ревакцинації (повторному щепленню) підлягають діти 6-ти років або старші які не були щеплені. Тільки ті діти які отримали два щеплення проти кору, паротиту, краснухи, не захворіють на кір.
Читайте також: На Волині рівень захворюваності на кір залишається високим

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити