image
 |  5 21 Липня 2021 | 13:05

Кислотні дощі: розказали про можливі наслідки вибуху на «Рівнеазоті»

Викиди нітрозних газів з "Рівнеазоту" можуть випасти у вигляді кислотних дощів.

Про це заявила старша викладачка кафедри хімії та фізики Національного університету водного господарства та природокористування Оксана Мисіна, передає "Суспільне".

"Наскільки я бачу ситуацію по фото, ця оранжева хмара - це газ NO2. Оксид нітрогену чотирьохвалентного ще називають "лисячий хвіст". Нітратна кислота розкладається на цей газ, який потім може взаємодіяти з водою та випадати у вигляді кислотних дощів", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організатор концерту Ані Лорак в Одесі пообіцяв «воювати за російську мову»

Від таких дощів може пожовтіти трава та листя рослин. Для впливу на людський організм необхідна велика концентрація речовин, тому говорити про наслідки складно.

"Велика концентрація азотної кислоти має специфічний запах. З точки зору хімії, краще поберегтися: не виходити на повітря, побути вдома", – додала Мисіна.

Водночас оксиди азоту не перевищують допустиму концентрацію у повітрі на центральній дорозі на території підприємства та біля цеху до воєнізованого газорятувального загону, запевнили у Службі порятунку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити