image
 |  2 31 Грудня 2020 | 12:15

Китай схвалив використання власної вакцини від COVID-19 компанії Sinopharm, а не Sinovac

Влада Китаю схвалила вакцину проти коронавірусної інфекції від державної компанії Sinopharm для загального використання серед населення.

Про це повідомляє «24 канал».

Ефективність вакцини становить 79,34% за результатами третьої фази клінічних випробувань. Про це повідомляє видання The Guardian з посиланням на заяву уряду.

Вакцина відповідає стандартам Всесвітньої організації охорони здоров'я і власного регулюючого органу Китаю - Національного управління з медичних товарів.

Чотири інші вакцини в Китаї від компаній Sinovac (з якою Україна підписала перший контракт на 1,9 мільйона доз вакцини), підрозділу CNBG в Ухані, CanSino Biologics і Китайської академії наук знаходяться на пізніх стадіях випробувань.

У Китаї заявили, що першими щодо отримання вакцини проти коронавірусу стоять вразливі групи населення.

«Оскільки китайська вакцина виявилася безпечною та ефективною, ми хотіли б заохотити наш народ брати участь на добровільній та інформованій основі та за згодою», – заявив заступник голови національної комісії з питань охорони здоров'я Цзень Ісінь.

Чиновники не вказали конкретних дат, але заявили, що розповсюдження розпочнеться «найближчим часом» із «суттєво зниженою» вартістю.

Чжен Чжунвей, керівник робочої групи з досліджень і розробок вакцин, заявив, що вакцина «повинна надаватися безкоштовно всім людям». А державні ЗМІ згодом підтвердили те, що вакцина буде безкоштовною.

Sinopharm – державна фармацевтична компанія, яка має два кандидати на вакцину серед п’яти експериментальних процедур Китаю в рамках міжнародних випробувань на завершальній стадії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна підписала перший контракт на 1,9 мільйона доз китайської вакцини проти COVID-19

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити