image
 |  4 13 Листопада 2019 | 09:18

Ківерцівська ОТГ залишилася без приміщень для ЦНАПу та Молодіжного центру

Депутати Ківерцівської районної ради не змогли прийняти рішення стосовно подальшої долі об’єктів, які належать до районної комунальної власності.

До таких об’єктів належать: колишня стоматологічна поліклініка (вул. Жовтнева, 3), будівля колишньої інфекційної лікарні (вул.Шевченка, 18) та будівля, в якій знаходиться дитяча бібліотека та центр соціальної служби (вул. Шевченка, 6).

Обговорювали ці питання на 40-й позачерговій сесії Ківерцівської районної ради 11 листопада, - пише Район. Ківерці.

Керівник Ківерцівської ОТГ Володимир Жгутов, виступаючи перед присутніми зазначив, що відповідні об’єкти використають для створення в них ЦНАПу та громадського молодіжного центру, а також для соціального житла.

Натомість керівник Ківерцівського РТМО Михайло Слижук звернувся до депутатів із проханням прийняти рішення про виставлення цих об’єктів на аукціон.

Головний лікар зазначив, що левова частина коштів, виручена з продажу нерухомості, має бути спрямована на потреби Ківерцівсього РТМО. Зокрема на закупівлю медобладнання, ліків, продуктів харчування та бензину.

«Наразі наша фінансова ситуація дуже складна. Не вистачає коштів на продукти харчування, медикаменти та бензин. 96% усього кошторису іде на заробітну плату», – пояснив Михайло Слижук.

Під час обговорення керівниця Дубищенської сільської ради Ірина Шульгач закликала депутатів прийняти рішення про продаж об`єктів, зазначивши, що від цього виграють не лише Ківерці, а й увесь район.

«Від вирішення питання про долю цих обєктів повинні виграти не лише Ківерці, а й увесь район, адже там також дуже багато проблем. Я сподіваюся, що рішення, яке приймуть депутати піде на благо всього району», – зазначила Ірина Шульгач.

Депутат Ківерцівськї міської ради Петро Чайка закликав депутатів підтримати Ківерці, передавши майно на баланс ОТГ та увійти в історію правильно прийнятим рішенням.

«У всіх є багато проблем. Всі готові пожертвувати заради когось чужим майном. На території Олики теж є майно. Ми ж (депутати ківерцівської міськради, ред.) не претендуємо на це майно.Ми – претендуємо лише на те що є в місті Ківерці», – сказав Петро Чайка.

Однак, за результатами голосування рішення з цих питань (продажу обєктів шляхом аукціону чи передачу їх у власність Ківерцівської ОТГ) не були прийняті.

«Не можу сказати задоволений я чи ні однак точно знаю, що декілька років тому, якби ОТГ звернулася до райради з проханням про передачу майна, то апріорі не могло б стояти питання про його продаж. Ті аргументи, які я сьогодні почув про медицину, комп’ютери, школу в Башликах, я не вважаю, що це будуть капітальні видатки. І наврядчи за ці кошти можна буде зробити щось глобальне»,– прокоментував по закінченні сесії Володимир Жгутов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо луцькі перевізники не встановлять валідатори, вони підуть із ринку, – посадовець

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити