image
 |  9 16 Серпня 2021 | 18:13

Киянку спіймали на Волині з підробленим свідоцтвом про вакцинацію від коронавірусу

Жительку Києва судитимуть за придбання і використання підробленого свідоцтва про вакцинацію від коронавірусу.

Про це повідомляють у песслужбі обласної прокуратури.

Ковельська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 46-річною жителькою Києва пособництва у підробленні офіційних документів та використання нею таких документів (ч.5 ст. 27 ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України).

Слідство встановило, що на початку серпня 2021 року киянка замовила у не встановленої поки особи виготовлення для себе і доньки підроблених міжнародних свідоцтв про вакцинацію від коронавірусу.

За готові документи замовниця сплатила 1000 гривень.

Уночі 13 серпня 2021 року жінку та її доньку, які, аби уникнути обов’язку перебування на самоізоляції, при перетині кордону у пункті пропуску «Ягодин» підроблені документи, було викрито.

Тепер жінка відповідатиме за свої дії перед судом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині спіймали браконьєрів зі зброєю та трупом тварини (ФОТО 18+)

Зауважимо, що згідно із санкцією ч. 4 ст. 358 КК України використання завідомо підробленого документа карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити