image
 |  0 19 Січня 2019 | 08:59

Клімкін заявив, що підтримує ідею подвійного громадянства в Україні

Міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив про необхідність проведення дискусій щодо введення подвійного громадянства в України, наголосивши, що підтримує ідею його введення. Про це він заявив у п'ятницю, 18 січня, на прес-конференції, - пише Український тиждень. 

"Я буду і надалі надавати поштовху цій дискусії (щодо подвійного громадянства – Ред.), я вважаю, що вона потрібна так, як і потрібне подвійне громадянство. Ми пережили умови, коли могли казати, що цей інструмент можемо оминути. Ми представили своє попереднє бачення", – підкреслив Клімкін.

Водночас він відзначив, що для тих, у кого є російський паспорт подвійного громадянства бути не може. 

"Ніякого подвійного громадянства для тих, хто з російським паспортами на сьогодні, поки є агресія, не може бути", – повідомив глава МЗС. 

За його словами, наразі потрібно вирішити питання, яким чином прописати критерії для подвійного громадянства. 

"Спочатку нам потрібна внутрішня позиція і, я вважаю, що все більше політичних діячів в Україні готові брати участь в цій дискусії. Зараз багато хто готовий долучатися до можливих законодавчих пропозицій. Це б нам дозволило вирішити декілька дуже важливих проблем. Але потрібна відверта щира дискусія, без цього воно працювати не буде", – додав очільник зовнішньополітичного відомства. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина припинила видавати паспорти у своїх консульствах в Україні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити