image
 |  52 26 Жовтня 2024 | 11:06

КНДР готується відправити другу партію військових до росії, - Bloomberg

КНДР планує направити додаткові війська до Росії. Перша група із 1,5 тис. північнокорейських елітних військових уже проходить навчання на Далекому Сході Росії як частина плану розгортання близько 10 тис. солдатів з Північної Кореї.

Про це пише Bloomberg з посиланням на південнокорейські розвідувальні джерела, інформує Цензор.НЕТ.

Агентство пише, що перевезення першої групи військових із КНДР до порту Владивосток відбулося з 8 по 13 жовтня.

Крім цього, документи південнокорейської розвідки містять дані про масштабні поставки зброї з КНДР до РФ з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Так, згідно з документами, з серпня 2022 року Пхеньян відправив Росії приблизно 8 мільйонів артилерійських снарядів калібрів 122 мм і 152 мм, а також близько 100 ракет Hwasong-11 та протитанкові засоби Bulsae-4.

За словами південнокорейського високопосадовця, ці дані значно перевищують деякі попередні європейські оцінки.

Розвідка Південної Кореї поділилася цією інформацією з союзниками та планує представити частину даних на засіданні Північноатлантичної ради НАТО найближчого понеділка.

За даними джерел, після завершення навчань у Владивостоці, Хабаровську та інших містах Далекого Сходу Росії, північнокорейські військові будуть відправлені на передову в Україну. Кремль планує забезпечити їх озброєнням, бойовою уніформою і фальшивими посвідченнями, щоб видати за жителів східних регіонів Росії. 

Читайте також: Любомльська міська рада купить 18 ноутбуків для закладів освіти

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити