image
 |  2 25 Вересня 2018 | 13:32

Книги відгуків і пропозицій пропонують скасувати

Мінекономрозвитку пропонує скасувати вимоги щодо ведення Книги відгуків і пропозицій для всіх підприємств роздрібної торгівлі та ресторанів.
Це дозволить зменшити витрати бізнесу на адміністрування такого застарілого та неефективного інструменту, як Книга відгуків і пропозицій, - пише Finance.ua
Також суб'єктів господарювання не будуть притягати до відповідальності за відсутність на підприємствах роздрібної торгівлі (закладах ресторанного господарства) Книги відгуків і пропозицій і за недотримання порядку її ведення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, куди звертатися за субсидією тим, хто отримує менше «мінімалки»


І загалом покращиться бізнес-клімат.
За оцінкою Мінекономрозвитку, витрати адміністрування ведення Книги відгуків і пропозицій (придбання, оформлення, адміністрування, зберігання тощо) зменшаться на 517 грн на рік для одного суб'єкта роздрібної торгівлі та ресторанного господарства. Для всіх таких суб'єктів економія складе 122 млн 992 тис. 749 грн.
При цьому залишаються вимоги до куточка споживача, в якому розміщується інформація про найменування власника або уповноваженого ним органу, адреси та номери телефонів органів, що забезпечують захист прав споживачів.
Ведення Книги відгуків і пропозицій вже застаріло. Адже сьогодні в Україні достатньо дієвих інструментів для захисту прав споживачів, а також технічних можливостей для залишення відгуків і пропозицій у мережі інтернет (на сайті підприємця або на інших незалежних сайтах, де можна залишити відгук на будь-яку компанію), що є більш ефективними способами, оскільки в умовах ринкової конкуренції підприємці самі зацікавлені в поліпшенні якості обслуговування клієнтів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити