image
 |  2 22 Березня 2019 | 14:06

Книголюбам Волині: 24 особистості Біллі Міллігана

Для мене важливо було прочитати продовження життєвої історії Біллі Міллігана. Хто не знає - то Біллі є реальною особою з синдромом множинних особистойтей. А у бідолашного Біллі їх було 24. Історію Біллі Міллігана розказано в документальних романах Деніела Кіза «Таємнича історія Біллі Мілліґана» та «Війни Мілліґана». Мілліґан привернув до себе широку увагу американської спільноти наприкінці XX століття, оскільки став першим, кого виправдали за здійснені злочини за причиною діагнозу «розлад множинної особистості». Кожна його особистість жила своїм життям. Години проведені десь Артуром чи Томмі були втрачені для Біллі. Він не пам'ятав і не розумів чому опиняється в тій чи іншій халепі, або чому прокинувся в в'язниці.

Американське суспільство під впливом політиків і журналістів почало негативно ставитися до юнака.

Після 10 років жорстокого поводження з ним у різних психіатричних клініках його було визнано цілісним і відпужено на волю. Судова і психіатрична системи намагалися зламати його, а жорстоке і упереджене ставлення медичного персоналу лише шкодили йому. Але його альтер-особистості були набагато розумніші ніж всі нагдядачі разом взяті. Він зламав їхню систему і продиктувавв свої правила. Крім того Мілліган був прекрасним художником, але й це дратувало ненависний персонал клініки. Його били, катували і возили в "барбер'ю-машині" (машина з електрострумом) але він вижив.

Вознюк Орися

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити