image
 |  5 5 Лютого 2019 | 18:31

Книголюбам Волині: 5 книг для лютневих вечорів

Останній місяць зими такий холодний і неприємний. Хочеться тепла й весняних промінчиків. І щоб лютневі вечори не були такими набридливими, наше видання підібрало для Вас, читачі, 5 книг для останнього місяця зими.

«Щасливі люди читаютькнижки і п'ють каву" Мартен-Люган Аньєс

Перекладений українською бестселлер французької письменниці Мартен-Люган Аньєс про історію жінки, життя якої поділила навпіл на “до” і “після”, автокатастрофа, в якій загинули її чоловік та донька. Потрібно вчитись жити заново, відроджувати віру та любов в своєму серці. Жінка наважується поїхати в подорож, про яку вони мріяли з чоловіком та тепер вже самостійно знайти новий сенс життя, стати щасливою та повірити в справедливість. 

"Гобіт, Туди і звідти " Дж. Р. Толкієн

Це історія надзвичайної пригоди, яку втнула ватага ґномів, узявшись відшукати загарбане драконом золото. Мимохіть учасником цієї ризикованої виправи став Більбо Торбин, прихильний до комфорту і позбавлений амбіцій гобіт, котрий, на власний подив, виявив неабияку винахідливість і вправність у ролі зломщика. Сутички з тролями, ґоблінами, ґномами, ельфами та гігантськими павуками, бесіда з драконом, Смоґом Величним, і радше мимовільна присутність на Битві П’ятьох Армій — ось лише деякі пригоди, що їх судилося пережити Більбо. Але траплялись і світліші моменти: щира дружба, смачне частування, сміх та пісні.

Горан Петрович «Крамничка “З легкої руки”»

Ще одна історія, котра дає можливість у прямому сенсі зануритися в книгу – роман сербського письменника Горана Петровича «Крамничка “З легкої руки”», котра нещодавно вийшла українською у видавництві «Комора». Молодий редактор Адам Лозанич отримує для правки дивний роман, у якому майже немає сюжету, зате є розлогі й пишні описи заміської вілли. Не надто палаючи бажанням марно витрачати час на дурну роботу, Адам усе ж береться до редагування… і провалюється в текст. Він у буквальному сенсі опиняється в розповіді, де знайомиться з іншими читачами, досліджує текст із різних боків, знаходить приховані цікавинки історії й навіть закохується.

Френсіс Скотт Фіцджеральд «Я віддав би за тебе життя»

«Я віддав би за тебе життя» – збірка оповідань Фіцджеральда. Твори, що увійшли до книги, написані в 30-х роках і раніше. Оповідання вийшли друком тільки через 80 років після написання. В 30-х роках твори письменника вважалися надто провокаційними й відвертими, тому їх відмовлялися публікувати. Літератор не захотів вносити зміни, тому просто відклав їх. Однак врешті вони таки дійшли до читачів.

Катерина Бабкіна, Марк Лівін «Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків»

Вислів про слабку стать давно застарів, хоча вулиці переважно називають чоловічими іменами. Час відновлювати справедливість та розповідати про тих, кому приділили замало уваги. Катерина Бабкіна та Марк Лівін зібрали життєві історії 50 видатних українок, які змінили світ, залишили слід в історії своєю невтомною працею й іскристим талантом. Сильні духом та волею мисткині, науковиці, спортсменки, письменниці зі сторінок цього видання надихають на звершення і показують, яким же вагомим є вклад жінок у розвиток України. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити