image
 |  0 6 Травня 2019 | 16:05

Книголюбам Волині: 5 захопливих книг, які варто прочитати у травні

Травень - останній місяць весни. Він романтичний та ароматний, але дощова погода, яка взялася поливати нашу землю, заганяє нас у теплу хату. І лише книжка, додає нам шарму, коли за вікном пустує негода.

«Перевтілення» Франц Кафка

Чи пам’ятаєте ви сумну історію про Грегора Замзу, зі шкільної парти? Чи варто дани їй нове дихання? Так, однозначно, бо у дорослому житті все сприймається інакше. Звичайний комівояжер перетворився на бридку величезну комаху і став усім непотрібний. Кафка з великою прискіпливістю, описує перевтілення Замзи. А разом із перевтіленням у героя змінюється ставлення його рідних, для яких він був єдиним годувальником, однак раптом став тягарем, ще й далеко не красивим. Спочатку вони намагаються не помічати того, що сталося, однак з часом ставляться до Грегора все холодніше і все з більшою огидою. Що ж у кінці? Чи повернеться Грегор назад у людське тіло?

«Соло для Соломії» Володимир Лис

Вона йде за покликом серця, помиляється сама й легко пробачає помилки іншим, сходить на самий верх величі людського духу та падає у безодню засудження оточуючих… Карколомні події ХХ століття — війна, примусова колективізація — події, що назавжди змінили не тільки людей, а й Україну. Та в межах історії країни це лише пункт статистичних даних, за яким немає нічого, крім чисел. А як щодо історії однієї людини, жінки, котра прагла звичайного земного щастя?

"День, що навчив мене жити" Лоран Гунель 

Хто з нас не чекав того дня, який змінив би наше життя? Сонячний вихідний, сповнений теплих барв і позитивних емоцій. Ми уявляємо приємну прогулянку пірсом, звідусіль чутно сміх і невимушені розмови людей довкола. Аж раптом вас хапає за руку молода циганка… «Я прочитаю твоє майбутнє», - каже вона. Ви посміхаєтеся так, наче почули нісенітницю, але руки не прибираєте. Хай там як, жодне передбачення не зіпсує цього дивовижного недільного дня. Однак пророцтво циганки перевертає ваше життя догори дриґом, бо, можливо, цей день — останній. Та хіба таке можливо?..

«Солодке життя в Парижі» Девід Лебовіц

О, Франція…Романтика… Любов…Шоколадні крамнички і рибні ринки, крихітні кухні у маленьких паризьких квартирах і великі їдальні прохолодних шато, супермаркети, де на тебе постійно намагаються наїхати возиком і буланжері, де тобі продадуть найсвіжіший багет, але не вділять і крихти привітності. Про це все розповідає американський кондитер Девід Лебовіц, який проміняв доволі успішну кар’єру на не завжди солодке, але завжди сповнене цікавих несподіванок і відкриттів життя у Парижі.

«Гобіт, або Туди і звідти» Джон Р. Р. Толкін

Маленький (але тільки на зріст) хоббіт Більбо вирушає у довгі й небезпечні мандри за золотом гномів, забувши вдома навіть носовичка! Нечувана річ, адже хоббіти відомі своєю любов’ю до комфорту й затишку і рідко вибираються навіть до сусіднього хутора. А Більбо зустрінеться з ельфами, величезними павуками, драконом і легендарним чарівником, а ще — покладе початок цілій низці подій у Середзем’ї та жанру дорослого фентезі — в літературі. Ця історія — своєрідний початок всього, і перечитувати її завжди в радість.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити