image
 |  2 1 Січня 2019 | 09:20

Книголюбам Волині: топ 5 книг для казкового січня

Січень дарує нам багато казкових свят, які збирають великі родини за одним столом. Січень - місяць подарунків та магії, див та традиційних колядок. Але після святкової метушні хочеться затишку з улюбленою книгою. Тож наше видання підібрало книголюбам Волині 5 атмосферних книг, з якими вечори будуть приємнішими та фантастичними.

"Хлопчик на ім’я Різдво" Метт Гейґ, Кріс Моулд

«Хлопчик на ім’я Різдво» Метта Гейґа — ще один світовий бестселер від ще одного англійського письменника. Цікаво, що сама ідея цієї повісті народилася із запитання, що його Меттові Гейґу поставив син. Запитання цілком логічного і водночас несподіваного, адже запитав він не про те, чим займається Санта у свій вільний час, а про те, яким він був у дитинстві. І відповідь, яку запропонував тато-письменник, також є як абсолютно логічною, так і напрочуд несподіваною. А ще казковою, смішною, натхненною, проникливою та, завдяки ілюстрація Кріса Моулда, дуже симпатичною.

"Останній листок" О’Генрі

Видатний американський письменник О'Генрі писав свої новели з життя звичайних мешканців Америки свого часу. Тому його твори мали такий великий успіх серед читачів. Вони були близькі кожному, бо кожен міг побачити в персонажах новел своє особисте оточення, або навіть уявити себе одним з головних героїв. Однією з найкращих новел письменника є "Останній листок". Почуття безкорисної дружби та самовідданості між молодими дівчатами та старим художником захоплюють своєю щирістю та чистотою. По-праву - це одна з найкращих книг, що має людство. Що для нас листок? Символ – весли, провісник тепла чи смутку? А, що буде коли він упаде? Що залишає по собі останній листок?

Туве Янссон «Країна Мумі-тролів»

Одна із найвідоміших казкарок, фінська письменниця й Туве Янссон вигадала чарівний світ мумі-тролів, повний затишку, любові й безтурботних веселощів. І вигаданому світі - Долині мумі-тролів вони на радощах проводять будні. В основу цього світу покладений образ рідної домівки – куточка, де на тебе чекають родина, смачна вечеря, тепле ліжечко, і куди завжди можна повернутися, бо там тебе чекають і вірять, що ти повернешся до свого гніздечка.

Анджела Нанетті «Чоловік, який вирощував комети»

 У будиночку біля села живе мила родина: хлопчик Арно з мамою Міріам і молодшим братиком Бруно. У Арно є дві мрії: зустрітися з татом і побачити комету. Так вже склалося, що друге – реальніше, бо сім'я живе у дуже незвичайному місці. Серед жителів села є неймовірна людина – чоловік, який вирощує комети. Люди бояться цього дивака, обходять його будинок стороною. Тільки маленькому Арно не страшно, адже чоловік може виконати його мрію.

Стівен Кінг «Сяйво»

Великий готель у горах. Влітку він гостинно відкриває всі двері і запрошує гостей з різних куточків планети, але що ж там робиться зимою? Коли сніг укриває все навколо товстим шаром, у готелі прокидаються привиди. Наскільки багато їх може уміститися у невеличкій будівлі та як родина головного героя впорається з зимівлею майже на краю світу? Про це й розповість історія Короля Жахів. Сніг ховає усе і робить його світлим ззовні. Але те зло, що може сховатися під ним або причаїтися в темряві може страшенно налякати. Тому, якщо ви обираєте книгу Стівена Кінга будьте готові, що декілька наступних ночей ви будете спати зі ввімкненим світлом. Принаймні, ми вас попередили. 

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити